Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Октомври » 31 » Будно междучасие „Искра любородна“ във Второ СОУ Търговище
10:36
Будно междучасие „Искра любородна“ във Второ СОУ Търговище

Учениците от ХІ а, ХІ б, ХІ в и 12 в клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище отбелязаха 1 ноември – Деня на народните будители. На 29.10.2014 г. младите хора се събраха в новото, красиво фоайе на третия етаж на училището, за да съпреживеят силата на българската възрожденска поезия. Груповото рецитиране на стихотворения от Ботев и Вазов и изпълненията на патриотични песни показаха, че любовта към родината е жива, а делото на народните будители поддържа искрата любородна.

Будното междучасие бе организирано от Здравка Радева и Йорданка Филева – главни учители по български език и литература – съвместно с преподавателите по музика Стефан Иванов, Петя Димова, Петър Божанов, Галя Георгиева, Антоанета Радева, Илияна Иванова. Това бе поредната бинарна форма на взаимодействие между двете методически обединения.


   

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 837 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar