Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Февруари » 23 » Час на класа в РЗИ, Търговище
10:17
Час на класа в РЗИ, Търговище

Пушенето е вредно за вашето здраве!- Може би това е най-баналната фраза, която непрекъснато чуваме. Замисляме ли се...

Класният ръководител Мария Ангелова, учениците от V „г“ клас и медицинската сестра Станислава Пейчева посетиха РЗИ- Търговище на 20.02.2015 г. Темата на посещението беше „Предпазване от употреба и злоупотреба с психоактивни вещества. Това, което обичам да правя вместо да пуша“.

С петокласниците се проведе интерактивно обучение по темата, което включваше видео филм „Невидимият“, в който учениците се запознаха с „невидимият“ враг- тютюневият дим. Потопиха се в историята на техен връстник Иван, болен от астма и твърд враг на тютюнопушенето. Последва кратка беседа от лектора за последствията, до които може да доведе този вреден навик, дискусия с разглеждане на информационно табло за полезноста да избереш да си непушач. Оказа се, че от всички 26 ученика само при 3 от тях семействата са непушачи. На учениците лектора препоръча да направят в къщи експеримент, който да покаже на родителите им вредата от тютюнопушенето, за тяхното здраве и за здравето на околните.

Както казва Джилиан Райли: “Не можете да премахнете миналото. Но сте в състояние да поемете контрола върху настоящето. И по този начин да определите бъдещето си“.

Посещението е част от регионалната инициатива „На училище - извън училище".

 

Категории: На училище извън училище | Views: 1356 | Добавено от: Rebi | Rating: 1.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar