Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 1 » Четвъртокласниците на ІІ СУ Търговище почетоха Деня на народните будители
10:11
Четвъртокласниците на ІІ СУ Търговище почетоха Деня на народните будители

Денят на народните будители – 1 ноември, бе почетен от учениците в групите за целодневна организация на учебния ден в ІV клас, с учители Нервиш Мехмедова, Кристина Димитрова и Антоанета Стоянова при ІІ СУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище. В  дните преди празника те изработиха  табло  и албум в чест на будителите, организираха състезание по краснопис.

На 28.10.2016 г. в актовата зала на училището се пренесоха в атмосферата на възрожденското училище. Учителят ги препита за „добрите совети”, за мъдростите на старите гърци, за природните явления облак, вятър и дъжд; слушаха басни, в които главни герои са животните; смятаха задачи. В междучасието показаха и игрите, на които са играли децата някога, пяха народни песни, рецитираха стихотворения, изпълнявани от тогавашните ученици. Накрая всички изиграха едно кръшно българско хоро.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 693 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar