Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Ноември » 18 » „Да бъдеш или да не бъдеш”
16:04
„Да бъдеш или да не бъдеш”
На 18 ноември учениците от Х „в” клас при ІІ СОУ „Професор Никола Маринов” с преподавател Здравка Радева в часа по български език и литература търсиха отговорите на вечните въпроси, поставени преди векове от Уилям Шекспир. В интересната и оспорвана дискусия те се опитаха да аргументират отношението на младото поколение към ключовите фрази от трагедията „Хамлет”- „Да бъдеш или да не бъдеш”, „О, слабост, твойто име е жена”, „Останалото е мълчание”. В изказванията си учениците успяха да видят съвременното послание на обичаната от Шекспир мъдрост: „Светът е сцена, животът е театър, а човекът – актьор, дойде, видя и си отиде”.
В работата на дискусионните групи взеха участие Димитър Петров – старши експерт по български език и литература в Регионалния инспекторат по образование, Галя Панайотова – директор на ІІ СОУ и Галина Йорданова, помощник- директор по учебната дейност при П СОУ „Професор Никола Маринов”.


Категории: Дейности и инициативи | Views: 1135 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar