Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Май » 12 » Да опознаем Европа - чрез традиционните и електронните информационни източници
13:10
Да опознаем Европа - чрез традиционните и електронните информационни източници
На 9 май 2013 г. учениците от ІХ а клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” град Търговище проведоха два учебни часа по български език и литература под формата на дискусионно студио на тема „Да опознаем Европа чрез традиционните и електронните информационни източници”. В Регионалната библиотека „Петър Стъпов” те имаха възможност да усъвършенстват уменията си за търсене и ползване на информация в база данни, в книги, справочници, брошури, в интернет страници, портали; да трансформират тази информация в опит, който им е необходим като граждани на Европа. Работата на деветокласниците бе организирана в два модула, като всеки ученик работи последователно в читалнята и в информационния център на библиотеката. Защо и как е създаден Европейският съюз, как функционира, какво е постигнал за своите граждани, пред какви предизвикателства е изправен – тези и други подобни въпроси предизвикаха интереса на младите хора. Партньори на учениците бяха библиотечните специалисти, които с професионалната си компетентност привлякоха тяхното внимание.
Момчил Георгиев и Преслава Георгиева бяха модератори на дискусионното студио. Те умело ръководиха своите съученици в стремежа им да опознаят Европа, насочваха ги как да използват богатия набор от занимателни въпроси и игри за Европейския съюз на интернет страницата на издателство „Просвета”, как да учат, като едновременно се забавляват.
Дискусията за видовете информационни източници в съвременната реалност е с отворен финал. Безспорно е, че интересът на младите хора към информационно-компютърните технологии е голям, но традиционните и модерните средства за информация не трябва да се противопоставят, а да се допълват. 



Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 996 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar