Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 20 » Достойно представяне на Деница от VІг на състезание по английски език в Италия
08:08
Достойно представяне на Деница от VІг на състезание по английски език в Италия

Точно 400 години след смъртта на „Ейвънския бард” и 420 години от написването на една от най – известните му пиеси – „Венецианският търговец”, Мария Марчева ( старши учител по английски език) и Деница Радославова от VI г почувстваха магията на мястото, послужило за декор на известното произведение. Защото на 14 и15 май, Дени взе участие във финалния кръг на Четвъртото международно състезание по английски език „ХИПО”, организирано от Глоубъл Инпут и Глоубъл Хипо Асоусиейшън в Лидо ди Йезоло( провинция Венеция). Талантливото дете показа завидни познания при писането на есе, компонентите четене и слушане с разбиране, както и висока комуникативна компетентност, проверявана за първи път точно в този последен кръг. Дени постигна 90.9 % от максималните 100% в своята възрастова група, с което си извоюва правото на международно признат сертификат за владеене на английски език.

С постигнатото нашата ученичка доказа още, че е достоен Шекспиров последовател, защото най – значимият автор в англоезичната литература освен драматургията и изкуството въобще е повлиял и съвременния английски език. Със знанията и упоритостта си Дени също показа, че е истински възпитаник на нашето училище, защото превърна девиза му във факт – „Знанието е нашата сила, успехът – нашата цел!”

Елена Стефанова- главен учител

Категории: Конкурси | Views: 1069 | Добавено от: Rebi | Тагове: Английски език, Италия, конкурс | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 1
avatar
1 sa6ou • 17:55, 21.05.2016
И какво е научила от училище? Или го е научила в семейството си или на частни уроци, успокойте страстите. Иначе наистина е похвално, блаво!
avatar