Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Ноември » 2 » Двама стипендианти в област литература - нов успех за ІІ СОУ Търговище
10:17
Двама стипендианти в област литература - нов успех за ІІ СОУ Търговище
Атина Боян Филева от VІІІ в клас и Петър Каменов Петров от ХІІ б клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище печелят стипендии в област литература по проекта „1000 стипендии" на Фондация Комунитас за учебната 2013/2014 година. 
Това е голямо признание за двамата литературни таланти и за техните учители, преподавателите по литература. Атина печели основна стипендия в екип със Зорница Апостолова, Петър – поощрителна, в екип с Йорданка Филева. Проектът осигурява годишна стипендия, която се състои от финансова част, достъп до професионални консултации и кредит за книги, както и стимули за учителите наставници. Екипите ще работят допълнително през учебната година, по предварителен план, съгласуван с фондация Комуниатас. 
"1000 стипендии" e поощрение не само на потенциала, дарбата и уменията, но и на оригиналността, аналитичността и стимулиращата образователна среда. Проектът си поставя за цел и да провокира вглеждане в общочовешките и европейските ценности като част от интелектуалното и духовно израстване на младите хора в България. Воден от стремежа за постигане на висок коефициент на обществено полезно действие, "1000 стипендии" е планиран като дългогодишен проект. Това е седмото издание на конкурса.



Йорданка Филева – главен учител по литература
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов"

Категории: Конкурси | Views: 819 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar