Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Юни » 24 » Екскурзия в Русия – поредната национална награда за Лидия
11:43
Екскурзия в Русия – поредната национална награда за Лидия
Отново призови места спечелиха литературните дарования от ХІ б клас, профил „Хуманитарен”, на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище:
І място - Лидия Красимирова Йорданова - за есе – награда - екскурзия до Москва
ІІІ място – Стефани Стоянова Ангелова – за стихотворение
Те победиха в VІІ Национален ученически конкурс на тема „Не се гаси туй, що не гасне”, който през 2012/2013 уч. г. е посветен на 135 - годишнината от Руско-турската война 1877-78 г. и Освобождението на България.
Конкурсът е организиран от Национално движение „Русофили”, с подкрепата на Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти, Съюза на офицерите и сержантите от запаса, Синдиката на българските учители. Лидия и Стефани развиват своя талант в клуб „Силата на словото” по проект УСПЕХ - BG051PO001-4.2.05-0001 „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Наградите на победителите бяха връчени на 15 юни 2013 г. в София от първия български космонавт Георги Иванов.

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: "УСПЕХ" | Views: 853 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar