Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Ноември » 5 » Иновативен практикум във II СОУ „Професор Никола Маринов“
17:33
Иновативен практикум във II СОУ „Професор Никола Маринов“
На 05.11.2013г. във II СОУ „Професор Никола Маринов" се проведе иновативен практикум на тема „Подобряване качеството на обучение по математика чрез Jumpido". Присъстваха старши експерт по начално образование на РИО – Търговище Витан Витов и учители от различни училища на град Търговище. Образователния продукт бе представен от г-жа Люба Колева - старши учител във II СОУ „Проф. Никола Маринов" училище – база за иновации. 
Jumpido е първият български софтуер, чийто интерфейс комуникира с потребителя на базата на естествените движения на тялото, каза г-жа Колева. Дава възможност на учителя да подбира темата и играта според възможностите на всеки ученик. Създава условия за развиване на взаимопомощ, работа в екип и самооценка, съчетани с дидактични математически задачи. Възможностите за развитие на различните видове интелигентност и емоционалност при учениците са силно допълнение към тях. На какво ще акцентира в часовете по математика – преценката е на учителя. Учителят избира темата, а Jumpido динамично адаптира съдържанието на игрите. В отбори по двама учениците изпълняват различни задачи, като например пукат балони с ръцете си; разделят ябълките по клоните на дървета; отбелязват голове във футболна игра.




Категории: Иновативни практики | Views: 1138 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/4
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar