Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Май » 20 » Иновативен урок по информационни технологии и математика
10:10
Иновативен урок по информационни технологии и математика
На 17.05.2013 г. във ІІ се проведе открит урок по информационни технилогии и математика с преподаватели г-жа Мария Ангелова и г-жа Светлана Косева и учениците от ІХ „в" клас, ІІ група. Гост  на мероприятието беше г-жа Маргарита Гаджовска, старши експерт по математика, информатика и ИТ. Темата на урока беше „Анализ на данни в ЕТ и визуализиране на резултатите чрез диаграми”. В хода на урока бяха припомнени базови знания за темата по ИТ- 7 клас и допълнени с подходящо надградени нови знания. На учениците бяха поставени практически задачи за създаване графики на функции, подбрани в подходяща математическа последователност: права пропорционалност, линейна функция, линейна функция в модул и непълна квадратна функция. Наложи им се да използват и познанията си относно пресмятане на стойност на клетки чрез формули в Microsoft Office Excel 2010. Изготвените графики бяха анализирани от екипите и г-жа Косева, в кои квадранти се намират, минават ли през началото на координатмата система, къде графиките пресичат кординатната оси, какви са по тип и др.
За учениците урокът беше полезен както от матиматическа, така и от гледна точка на ИТ. Интересна за тях се оказа представената връзка между информационните технологии и математиката. 


Категории: Иновативни практики | Views: 1813 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar