Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2010 » Ноември » 11 » ІV национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе 2010
09:40
ІV национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе 2010

    Десислава Борисова Георгиева от ІV г кл. бе отличена с грамота за представянето си в ІV национален ученически конкурс за литературно творчество и журналистика „Стоян Михайловски” – Русе 2010. Преподавател по литература и класен ръководител на Десислава е г-жа Маринела Колева. Следва наградената творба:

Писмо до Елга

 Здравей, Елга!

 

        Казвам се Десислава Георгиева. Живея в България. На 10 години съм. Уча в ІV г клас в най-голямото училище в град Търговище.

        Моят баща често пътува до други страни в Европа. Ходил е и в твоята родина Германия. Всеки път го чакаме у дома с нетърпение. Той ни носи различни подаръци и ни разказва интересни неща. Много му харесват пътищата в Европа. Винаги с възхищение споделя колко възпитани са шофьорите в Германия – ако видят, че някой чужденец не познава добре пътя, го изчакват и му помагат. Никой не минава на червен светофар. Всички водачи спират на пешеходните пътеки, за да минат пешеходците.             

        Елга, искам да ти разкажа за моята страна. Тя е малка, но е много красива. През ваканцията с мама, татко и братчето ми ходихме в Боженци. Това е едно село, което се намира в Балкана – сякаш се е сгушило в него. Къщите там са стари, с много цветя в дворовете. Някога по тия места дошла една смела жена, която се казвала Божана. Тя довела тук децата си, за да ги скрие от поробителите, и така възникнало селото, което носи нейното име. Разхождахме се в Боженци и се любувахме  на красивата гледка. Въздухът беше много чист.

         Ако дойдеш някога в България със семейството си, непременно трябва да посетиш  това село. Надявам се, че пътищата в моята родина ще станат като вашите, за да няма толкова катастрофи. Аз много искам да науча повече за твоята страна. В следващото си писмо ще ти разкажа за моя роден град Търговище.

                                               

13.ІХ.2010 г.                                                             Довиждане, Елга!

гр. Търговище                                                         От Десислава

Категории: Конкурси | Views: 1629 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar