Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Май » 7 » Малки и големи споделят - за добротата и за подадените ръце
11:54
Малки и големи споделят - за добротата и за подадените ръце

Ентусиастите четвъртокласници от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ гр. Търговище продължават дейността си по проекта „Да протегнем ръце“, който се превърна в общоучилищен. Те намериха в училищната библиотека и в интернет много приказки, разкази, стихотворения, посветени на благородната кауза да правим добро. Заедно с други талантливи деца от четвърти клас написаха свои съчинения за това, колко малко трябва на човек, за да протегне ръка на нуждаещ се – само едно голямо сърце и една усмивка. Тяхното удовлетворение от изпитаните емоции по този повод стана още по-голямо, когато на 29.04.2014 г. споделиха текстовете си със своите нови приятели – учениците от Х а клас, профил „Хуманитарен“. По-големите какички и батковци бяха в ролята на техни консултанти. Така непринудено се оформиха няколко екипа млади литературни творци. „Това е атмосфера на споделянето - на текстове, на емоции, на приятелства, на доброта. Сигурна съм, че нашата кауза ще успее.“ – сподели ръководителят на проекта Гюлфие Велиева, старши възпитател в начален етап.

Със сътворените литературни творби четвъртокласниците ще издадат книжка „Подавам ти ръка”. Екземпляри от нея ще бъдат подарени на родители и деца от Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Търговище. 

Откъси от съчиненията на четвъртокласниците:

Надежда Чалъкова ІV в клас

Аз съм Надежда. Нося името на светица. Не знам дали съм достойна за това име, но се гордея с него, харесвам си го, особено когато звучи в съчетанието Вяра, Надежда и Любов. Тогава ми напомня за нещо добро, благо, човешко. Тя, надеждата, ни крепи, дава ни сили да продължим напред. Да се надяваш, значи да живееш.

Айкан Исмаилов ІV в клас

За Великден ходихме при децата, лишени от родителски грижи в нашия град. Много се вълнувахме от тази среща. Цялата група започна да се подготвя. Изработихме чудесни картички с пожелания за Великден. После направихме от кадастрон огромни яйца, облепихме ги с много красиви пролетни цветчета. На две от яйцата Катя нарисува човешки лица – момиче и момче - символи на бъдещото ни приятелство. Украсата за Великден стана много оригинална.

 


  

  

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 943 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar