Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Февруари » 17 » Мултиплициране на добрите педагогически практики за работа с родителите
11:03
Мултиплициране на добрите педагогически практики за работа с родителите

Във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище продължава мултиплицирането на добрата практика за провеждане на нетрадиционни  родителски срещи „Заедно“. На 12.02.2015 г. Петя Грудева и Лазарина Стоянова – класни ръководители на VІІІ в и VІІІ г клас – организираха едно позитивно преживяване за родители, ученици и учители. Отчитането на резултатите от І учебен срок бе съчетано с представянето на дейности по проекта „Родовата памет разказва“.

Пламена от VІІІ в клас изпълни с много вълнение стихотворението „Потомка“ от Елисавета Багряна. Учениците прочетоха свои есета, за написването на които получиха безценна помощ от родителите, бабите и дядовците си. Владислава, Десислава, Димо, Недялка, Станислав – VІІІ в, Айджан, Айсун, Владислава, Ивелина, Йорданка, Озлем, Славена, Цветан – VІІІ г – развълнуваха всички с думите си на признателност към предците. „Гордея се с него...“, „Искам да бъда силна като моята прабаба...“, „Ще разказвам и аз на децата и на внуците си...“, „Трябва да знаем кои сме...“ – това са акцентите в размислите на осмокласниците, които предизвикаха сълзи в очите на присъстващите.

Чрез родителските срещи „Заедно“ се избягват досадните и скучни училищни мероприятия, посещавани с нежелание и по задължение; преодоляват се инерцията и формализмът при взаимодействието между родители и учители; споделя се взаимната отговорност към децата.

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

 

Категории: Класен ръководител - родител | Views: 1273 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar