Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 20 » Награди за млади есеисти от ІІ СОУ Търговище от национален конкурс
07:52
Награди за млади есеисти от ІІ СОУ Търговище от национален конкурс

Двама ученици от Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечелиха награди за своите есета в VІІІ Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България“ Шумен, в раздела за литературно творчество. Това са:

ІІ място - Димо Русев от ІХ в клас

ІІІ място – Захари Тодоров от VІ г клас

Конкурсът дава възможност на учениците със средствата на изкуството и чрез личното си творчество да изразят отношението си към историческата памет на своя народ. Той включва следните раздели: литературен конкурс, рисунка, компютърна рисунка, презентация, декоративно-приложно изкуство.

На 14 май 2016 г. в Историческия музей в град Шумен се състоя тържествената церемония за награждаването на победителите от цялата страна. Конкурсът е организиран от ОДК Шумен и е включен в Националния календар на МОН за извънучилищните дейности през 2015/2016 г.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Конкурси | Views: 564 | Добавено от: Rebi | Тагове: Награди, шумен, конкурс | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar