Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Април » 1 » Новите технологии – и в дейностите по интереси
08:04
Новите технологии – и в дейностите по интереси

На 26.03.2015 г. дейностите по интереси за учениците от ПИГ ІІІ клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище бяха наистина интересни. Под ръководството на Гюлфие Велиева – старши възпитател, децата посетиха зала „Лос Анжелис“ в Кибер центъра на училището. С огромно желание те използваха таблетите, за да се потопят в историческото минало на България. Намериха допълнителна информация за владетелите от Първото българско царство, след което затвърдиха знанията си чрез решаване на тестове. Със занимателните въпроси и забавните игри ученето за третокласниците е приятно и лесно.

Използването на таблетите в полуинтернатните групи е насочено към придобиване на информационна грамотност на децата в практически план. Чрез въвеждането на новите технологии в обучението се постига развиване на способността на учениците за творчество, самостоятелност и интегриран подход към ученето.

 

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Дейности и инициативи | Views: 635 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar