Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Октомври » 30 » Обучение на учители в Брюксел
09:19
Обучение на учители в Брюксел

В периода 22-24.Х.2014 г. Здравка Радева и Йорданка Филева – главни учители по български език и литература във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ град Търговище – участваха в обучение в Брюксел, организирано от Представителството на Европейската комисия в България. В групата бяха включени 24 изявени учители от цялата страна, активно работещи по темата за младите хора и Европейския съюз. Основна част в програмата заемаха срещите с представителите на отделни генерални дирекции, където бяха презентирани дейностите на европейските институции. В сградата Берлемон в Брюксел, която е символ на Европейската комисия като цяло, учителите имаха възможността да беседват с еврочиновниците по различни теми: правата на гражданите на ЕС, мерките за преодоляване на младежката безработица, социалното включване на младежите, негативните последици от климатичните промени, програмата „Еразъм +“ и др.

Обучението продължи с посещение на Европейския парламент и запознаване с работата на евродепутатите. По този начин учителите разшириха своите познания за историята и съвременното развитие на Европа. Те имаха и щастливата възможност да разгледат архитектурните шедьоври на един от най-красивите европейски градове и да се потопят в неговата неповторима атмосфера.

Качеството на образованието в Европа се определя до голяма степен и от качеството на обучението на учителите, които трябва да притежават подходящото ниво от знания и умения, за да могат в условията на бързи икономически и социални промени да помагат на учениците да развият напълно потенциала си.

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 905 | Добавено от: Rebi | Rating: 1.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar