Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Февруари » 2 » Обучение по превенция на зависимости
09:43
Обучение по превенция на зависимости

Петокласници от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” гр. Търговище участваха в обучение по превенция на зависимости. В атмосфера на доверие те разговаряха за вредата от алкохола, тютюна и марихуаната, за рисковете от употребата на наркотици и влиянието им върху физическото и психическото здраве на човека. Специално внимание беше отделено на опасните ситуации, в които се налага децата да отхвърлят натиска от връстници, за да не стават жертви на зависимости. Водещи на обучението бяха доброволците на Български младежки Червен кръст Иво Йорданов - областен координатор, и Милен Владимиров.

Обучението на връстници е ефективно, защото младежите обучители се ползват с доверие сред другите млади хора. То е работеща стратегия при изграждането на умения за независим живот.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 746 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar