Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 4 » Отличен учител от Второ СУ Търговище – с наградата „Константин Величков“
17:43
Отличен учител от Второ СУ Търговище – с наградата „Константин Величков“

На Йорданка Филева, главен учител по български език и литература във Второ средно училище „Проф. Никола Маринов“ Търговище, бе присъдена наградата „Константин Величков“. На 03.11.2016 г. вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева връчи на Йорданка Филева грамота за методическа, творческа и иновативна дейност.

Призът „Константин Величков“ е учреден през 2005 г. и традиционно се дава по случай 1 ноември - Ден на народните будители, за високи постижения и принос за развитие на образованието. Той се присъжда на преподаватели по различни предмети, разпределени в три категории – за работа с изявени и даровити деца и ученици или със специални образователни потребности (СОП), за методическа, творческа и иновативна дейност и за възпитателна дейност, работа с родителите и обществеността и извънкласни занимания. Преподавателите са избрани от комисия в МОН след предложения на директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена.

Осемте отличени педагози от страната получиха и по 1000 лв. парична награда.

Наградата на Йорданка Филева е признание и за всички педагогически специалисти във Второ СУ Търговище, както и за РУО Търговище.

 

Категории: Конкурси | Views: 2413 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar