Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 11 » Отличени ученици в национален ученически конкурс „Родолюбие“
09:17
Отличени ученици в национален ученически конкурс „Родолюбие“

Ученици от ІІ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище са сред отличените в ХХІV Национален ученически конкурс на Национален клуб “Родолюбие” под наслов „Априлското въстание”, раздел „Литературна творба – есе“. Това са:

Недялка Стоичкова Х в клас

Десислава Георгиева Х в клас

Димо Русев Х в клас

Захари Тодоров VІІ г клас

Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за 2016 – 2017 учебна година. Консултант на учениците е Йорданка Филева – главен учител по български език и литература.

На 8 ноември 2016 г. в Националния исторически музей се състоя тържественото награждаване на победителите. Янка Такева, председател на НК „Родолюбие“, председател на СБУ, поздрави участниците и връчи наградите. Гости на празничната церемония бяха: Красимир Вълчев, главен секретар на МОН; Ваня Кастрева, началник на РУО - София-град; Лазар Додев, директор на дирекция „Квалификация и кариерно развитие” в МОН; Наталия Михалевска, директор на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа” в МОН. Поздравителен адрес до организаторите и участниците в конкурса изпрати заместник министър – председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тази година общият брой на разработките, достигнали до националния кръг, е 122 - 34 есета, 48 реферата, 26 презентации и 14 учителски проекта.
 

     


 

Категории: Конкурси | Views: 1158 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar