Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Април » 3 » Отличени ученици в V Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ Разград
08:40
Отличени ученици в V Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ Разград

Призови места спечелиха ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище в V - я Национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов“ Разград:

Захари Тодоров – VІІ г клас – ІІ място – в раздел „Есе“

Димо Русев – Х в клас – ІІІ място – в раздел „Очерк, пътепис, краеведски материали“

Колективна награда на Областен информационен център – Разград получи колектив - литературен клуб „Силата на словото“ с ръководител Йорданка Филева – главен учител по български език и литература.

Учениците присъстваха на тържествената церемония за отчитане резултатите от конкурса, която се проведе на 31.03.2017 г. в Народно читалище „Развитие 1869“ Разград. Всички имаха възможността да разгледат изложбата „Григор Попов – личност и дело“, да се срещнат с внучката на известния журналист – Теменуга Попова, да се насладят на концертната програма, подготвена от творчески състави на ЦУТНТ.

Конкурсът е включен в Националния календар на МОН за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 година. Той е организиран от Центъра за ученическо техническо и научно творчество – град Разград, РУО Разград, Община Разград, Националния дворец на децата, МОН. В петото издание на конкурса са участвали 244 творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива от цялата страна.

 

 

Категории: Конкурси | Views: 1052 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar