Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Май » 22 » Поредна изява на партньорство в името на духовността – училище, библиотека, родители, медии
14:33
Поредна изява на партньорство в името на духовността – училище, библиотека, родители, медии
В навечерието на 24 май, най-българският празник, два храма на духовността в град Търговище осъществиха поредната си съвместна изява - ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” и Регионална библиотека „Петър Стъпов”. На 9 май 2013 г. в конферентната зала на библиотеката ученици от ХІ б клас представиха пред своите приятели, библиотечните специалисти, поредния си продукт – литературния сборник „Европа през нашите очи”. Младите любители на словото споделиха свои творби – есета, стихотворения, разкази. Главният редактор на изданието Лидия Йорданова, редакторът Петър Петров и графичният дизайнер Ивелина Иванова подариха на библиотеката екземпляр от сборника.
Радостно е, че в усилията за създаване и популяризиране личното творчество на учениците се включиха и родителите. Председателят на родителския съвет на ХІ б клас Галина Маркова поздрави учениците и изрази подкрепата на родителите за още интересни инициативи.  
Росица Куцарова – директор на библиотеката, благодари на единадесетокласниците за това, че литературният сборник ще стане част от фонда на библиотеката и че техните споделени мисли и чувства ще вълнуват и следващите поколения.
Изявата бе отразена в много медии: 
в. „Учителско дело” от 18.05.2013 г., 
Радио Шумен
интернет страници: РИО Търговище, Регионална библиотека Търговище, http://targovishtebg.com/, http://www.targo.org/



Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература


Категории: Иновативни практики | Views: 799 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar