Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 22 » Празник на отбраната за учениците от ІХ и Х клас на ІІ СУ Търговище
09:39
Празник на отбраната за учениците от ІХ и Х клас на ІІ СУ Търговище

Празник на отбраната организираха Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище и Военното окръжие Търговище. На 18.11.2016 г., в голямата зала на Народното читалище Търговище, бяха наградени учениците, представили се най-добре в предварително обявените конкурси за рисунка, есе и стихотворение на тема „За честта на родината“. В концертната част прозвучаха изпълнения на песни с военна и патриотична тематика, както и наградените литературни творби. Празникът на отбраната продължи с комплексно занятие на учениците от два випуска - девети и десети клас. Показана бе презентация на героичната военна история на българската армия през Първата световна война. С голям ентусиазъм учениците посрещнаха гостите, и същевременно участници в празника – курсанти и преподаватели от Факултета по артилерия, ПВО и КИС – Шумен към Националния военен университет „Васил Левски“. Разглобяване и сглобяване на пистолет и автомат, демонстрации на ръкопашен бой, презентиране на военните и гражданските специалности във Факултета – тези и други дейности на курсантите предизвикаха интереса на младите хора. Чрез комплексното занятие се реализират на практика петте часа задължителна подготовка, свързана с отбраната на страната, за всяка паралелка.

Празникът на отбраната е организиран и координиран от Пл. Иванов – заместник-директор на ІІ СУ, майор Л. Колев – заместник-началник на Военното окръжие Търговище, Галя Рашкова – старши експерт във Военното окръжие Търговище, Здравка Радева – главен учител по български език и литература, класни ръководители на ІХ и Х клас, учители по музика.

Изявата е посветена на празника на ІІ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище.  

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1241 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar