Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Май » 2 » Предизвикателството Португалия
10:02
Предизвикателството Португалия
 
Незабравими мигове и нови приятелства за учениците от Второ СОУ"Проф.Н.Маринов", участващи в проект "Европейските културни предизвикателства на ХХ век" по секторна програма "Учене през целия живот"-"Коменски". Домакини на поредния етап от проекта бяха партньорите от Лисабон, а темата, по която всички работиха беше: "Театърът и литературата през 40-те и 70-те години на ХХ век".С интересните си презентации нашите ученици спечелиха овациите на присъстващите. Особено вълнуваща беше вечерта на театъра, в която всички партньори участваха в постановката мюзикъл "Бащата тиранин". Много богатата културна програма запозна партньорите по проекта с историята и традициите на Португалия в областта на архитектурата, театъра, музиката –съдба "Фадо".
 
Посещението на историческия град Синтра разкри непознати за нас моменти от миналото на Португалия. Партньорите по проекта бяха приети от кмета на Лисабон, който изказа задоволството си от възможностите за приятелство, за знания и нови европейски измерения на културните предизвикателства, давани от работата по проекта. Радостта и сълзите на раздяла, обещанията за незабравимо приятелство са гаранциите за устойчивостта на проекта.
Здравка Радева
Категории: Коменски | Views: 1133 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar