Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Април » 29 » Представяне дейността на клуб „Млад конструктор“
15:04
Представяне дейността на клуб „Млад конструктор“
 
Клубът функционира от началото на стартиране на проекта. Включени са 11 ученика с разнородни интереси. Целта на клубната форма е да задоволи потребностите от допълнителна информация и развитие на технически и конструкторски умения в сферата на радиотехниката, електрониката и моделизмите.
Заниманията започнаха с теоретично представяне на различните дейности фиксирани в тематичните единици. Паралелно с това вървяха и практически занимания свързани с разработката на радиоуправляеми корабни модели, електронни схеми и радиосъобщителни средства. В клуба се изработват седем корабни модела, две антени за къси и ултракъси вълни, както и две устройства за дистанционно управление на електрически вериги. На представителното занимание демонстрирахме кратка хронологична справка за дейността на клубните занимания до момента. Осъществихме много радио контакти с любителски станции от Европа и Азия на късовълновия обхват /14.180-14.250 Mhz/. Показахме конструкторските умения на кръжочниците, както и моделите, които изработват. Обогатихме сайта с нови снимки във фейсбук, носещ името на клуба, както и представихме нашата дейност на сайта на училището. Показахме богат снимков материал от дейностите в клуба и направихме разчет за по-нататъшната ни работа. Гост на мероприятието бе директора на училището г-жа Галя Панайотова.
Ръководител на клуба Мирослав Мирчев
29.04.2012
Търговище
Категории: "УСПЕХ" | Views: 1121 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar