Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Февруари » 22 » Пресконференция на екипа по проект „Подавам ти ръка!“
13:49
Пресконференция на екипа по проект „Подавам ти ръка!“

На 21.02.2012 г. във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище се проведе пресконференция на екипа по проект „Подавам ти ръка!". Присъстваха ученици доброволци от ІХ, Х, ХІ кл., учители, родители, представители на медиите.  Ръководителят на проекта Галина Йорданова - член на управителния съвет на Училищното настоятелство, дългогодишен помощник-директор по учебната дейност на училището – разясни целите на проекта, основните дейности за тяхното реализиране и очакваните резултати. Тя поясни, че това е проект към МОМН по Национална програма за младежта – 2011/2015 г., Национален център „Европейски младежки програми и инициативи", Програма 3 /три/: Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи. Сред целите се открояват следните: популяризиране на младежкото доброволчество в обществото, увеличаване броя на младите доброволци, повишаване гражданската активност на младите хора и др.

Екипът на проекта е провел анкета с родители и ученици, които споделят мнение за ценностите, свързани с доброволчеството, за ангажираността на училището и обществото с тази кауза.

Предстоят интересни инициативи в целевите групи – изграждане на доброволчески център в училището, представления на учениците доброволци в театралния състав,  изграждане на беседка от страна на скаутите доброволци, издаване на сборник от учениците литературните творци и др. Заявления за пряко участие в проекта са подали 100 ученици, които ще привлекат към каузата на добповолчеството и други млади хора.

Категории: Национален проект "Подавам ти ръка" | Views: 721 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar