Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 3 » Приказки на сцената представиха актьорите на ІІ СОУ – за Световния ден на книгата
07:13
Приказки на сцената представиха актьорите на ІІ СОУ – за Световния ден на книгата

23 април е Световният ден на книгата и авторското право. И тази година учениците от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище го отбелязаха по интересен начин. Младите актьори от ателие „Театърът – сцена на живота“, с ръководител Здравка Радева – главен учител, представиха най-новата си постановка „Да живеят приказките /за пораснали деца/“. На 21.04.2016 г. фоайето на Регионалната библиотека в Търговище се изпълни с желаещи да се насладят на завладяващата игра на театралната трупа – ученици, родители, учители, граждани, библиотечни специалисти. Комичните ситуации, майсторската игра на участниците, костюмите, режисурата – предизвикаха многократните аплодисменти и искрения смях на зрителите. Магията на приказките завладя за пореден път и малки, и големи.

Световният ден на книгата и авторското право е определен за честване от ЮНЕСКО при ООН. С празнуването на този ден в целия свят ЮНЕСКО се стреми да насърчава четенето, издателската дейност и защитата на интелектуалната собственост чрез авторското право. Денят е празнуван за първи път през 1995 г.

23 април e символична дата за световната литература. На тази дата през 1616 г. са починали Сервантес, Шекспир и Инка Гарсиласо де ла Вега.

 

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 772 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar