Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 16 » Проектите в обучението по математика
09:46
Проектите в обучението по математика

Учениците от 5 а,б,г класове получиха проектна задача, свързана с изучените теми по математика: „Естествени числа” и „Делимост”. С разработването на своите проекти те разшириха знанията си в областта на елементарната математика, работиха с различни източници на информация, развиха своята езикова компетентност чрез създаване на различни текстове.

„Възникване на естествените числа”, „Бройни системи в древността”, „Арабски цифри”, „Признаци за делимост”, „Решетото на Ератостен”, „Моето любимо число”, „Защо хората се боят от числото 13”-това са част от проектите , с които в Киберцентъра на училището е подредена изложба.

Всички ученици получиха много добри и отлични оценки за своята работа от преподавателя си по математика- госпожа Лазарина Стоянова .

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1489 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
avatar