Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2013 » Май » 7 » Проектно- базирано обучение на тема „Пролет“
09:34
Проектно- базирано обучение на тема „Пролет“

На 25.03.2013г. във ІІ СОУ „Професор Никола Маринов” гр. Търговище беше представена форма на проектно-базирано обучение на тема „Пролет” с ученици от полуинтернатна група (ПИГ) І клас. Проектът е разработен и реализиран от Радка Атанасова - старши възпитател. На представянето, което се състоя в актовата зала на училището, присъстваха учители и родители.
Целите на проекта са: учениците да придобият знания за пролетните празници и традициите, свързани с тях; да се научат да описват особеностите на пролетните празници; да изработват материали, свързани с подготовката на празниците.
Учениците бяха разделени на четири екипа. Всеки екип с справи с поставените задачи:

Първи екип - изработване на картички, покани,  декори
Втори екип - издирване и заучаване на стихчета и песни за пролетта
Трети екип – представяне на легенди за пролетните празници
Четвърти екип - издирване и заучаване на гатанки

Събраните материали бяха подредени в албум „Пролетно настроение". Специален поздрав към гостите беше танцът на първокласниците, изучаващи хореография, с ръководител Иванка Василева.


  
 

Категории: Иновативни практики | Views: 1227 | Добавено от: MRebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar