Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Април » 26 » С код ,,Вдъхновение" - в националната кампания ,,Походът на книгите"
08:38
С код ,,Вдъхновение" - в националната кампания ,,Походът на книгите"

Учениците от VІІ клас на Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов" Търговище се включиха в националната кампания ,,Походът на книгите" /02.04-23.04/. Тя стартира във всички паралелки през първата седмица на месец април. В часовете по български език и литература седмокласниците разговаряха за ползите и удоволствието от четенето, за мястото на книгата в настоящия свят на високи технологии.

Четящите момичета и момчета не са малко! Всеки от тях представи книгата, която харесва. А след часовете голяма част от учениците пожелаха да си разменят четивата. Презентирането на автори и книги премина в игра, която увлече всички. Творческото писане има своето място в часовете по литература на седмокласниците. Децата обичат да разказват свои истории. Това им помага да се научат да създават текстове в различни жанрове, да подобряват речниковия си запас, както и уменията си по граматика и синтаксис. Всички се включиха в творческия експеримент ,,Отварям книгата на страница 17 и...". Ключови думи и изрази от една и съща страница на различни книги вдъхновиха учениците да създадат интересни сюжети. Някои сглобиха своята цялостна картина бързо, други работиха върху идеите си през ваканцията.

Световният ден на книгата беше отбелязан с истински маратон на четенето на лично творчество. Всички се убедиха, че можеш да потърсиш вдъхновение навсякъде. Дори на случайно отворена страница от книга.

Преподавател на седмокласниците е Славка Георгиева – старши учител по български език и литература.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 834 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
avatar