Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Февруари » 17 » С литературните герои – пътешествие в света на приятелството
09:13
С литературните герои – пътешествие в света на приятелството

Своеобразно пътешествие в света на приятелството организираха учениците от VІ б клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, заедно със своя учител по български език и литература и класен ръководител Галина Димитрова. Техни спътници бяха любими герои от изучавани художествени произведения – „Малкият принц“ от Екзюпери, животните от басните „Гълъбът и мравката” и „Лъвът и мишката”. С голям интерес шестокласниците създадоха Наръчник на приятелството, включиха се в ролеви игри „Провери приятелството“, „Социален атом на близки и приятели“, откроиха значимите хора в живота на всеки човек.

Така с помощта на уроци, игри и закачки учениците се убеждават, че в приятелството могат да открият приятни и неприятни моменти и че трябва винаги да помагаме на околните, за да имаме повече приятели.

Използването на разнообразни методи в обучението по литература спомага у учениците да се изгради представа за общочовешките нравствени норми и да се формира съзнание за тяхната непреходност.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 1021 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar