Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Април » 3 » Шестокласници се включват в националната кампания „Походът на книгите“
08:32
Шестокласници се включват в националната кампания „Походът на книгите“

Учениците от VІ г клас на Второ СУ ,,Проф. Никола Маринов“ Търговище се включиха в националната кампания „Походът на книгите“, която започва на 2 април - Международния ден на детската книга. Кампанията в класа бе открита с презентация за биографията и творчеството на Андерсен. За любознателните имаше подготвена литературна викторина. Ученици представиха свои любими детски книги и споделиха впечатления за тях. Учител на VІ г клас по български език е литература е Симона Панова.

През месец април има две знакови дати, свързани с четенето и книгите. Втори април е рожденият ден на великия датски писател Ханс Кристиан Андерсен и се чества като Международен ден на детската книга. На 23 април, макар и в различни години, умират Шекспир и Сервантес, а от 1995 година ЮНЕСКО отбелязва датата като Световен ден на книгата и авторското право. Чрез кампанията се насърчава общуването с книгите, защото четенето е полезно, приятно и винаги ще е модерно.

Инициативата се организира от асоциация "Българска книга" в партньорство с Българска библиотечно-информационна асоциация и Министерство на образованието и науката.

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 1066 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar