Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Май » 13 » Скаутски клуб „Герил войвода”
17:20
Скаутски клуб „Герил войвода”

Най-важната задача на проекта за изграждането на Скаутски клуб „Герил войвода”, което става на 6 октомври 2007 г., бе продължаване на дейността на клуба и след приключването на проекта. За тази цел, още през 2010 г. направихме подмладяване на състава. В редиците на клуба баха приети нови членове от най-малките ученици от 3-4 клас.

С тях бяха проведени множество излети, по време на които те се обучаваха от по-големите в придобиване на основни скаутски знания и умения. На 18.05.2011 г. и те дадоха тържествено обещание пред цялото училище, в присъствието на средствата за масова информация, родители, учители и гости. С тях още същата година взехме участие в НСЛ Шумен- 2011 г. През 2012 г. проведохме самостоятелин скаутски лагер на Стара речка. Следващата 2013 година проведохме съвместен лагер със скаутите от Попово на Шуменското плато. Тези нови скаути взеха активно участие в почти всички прояви на училището и община Търговище, като поднасяне на венци, почистване, тържества за освобождението, изграждане на туристически обекти и др. През 2014 г работихме съвместно с френска природозащитна организация за опазване и поддържане на водното богатство.

Тази година предстои нов скаутски лагер…

С първите скаути дадоха тържествено обещание на 6 май 2009 г.


   

Категории: Скаутски клуб „Герил войвода” | Views: 1098 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar