Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Април » 6 » „Споделено работно място“ – модел на педагогическа практика във Второ СУ Търговище
09:33
„Споделено работно място“ – модел на педагогическа практика във Второ СУ Търговище

„Споделено работно място“ е модел на педагогическа практика, който създават учители по български език и литература във Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Той се изразява в педагогическото сътрудничество между Симона Панова, млад и амбициозен, новоназначен в училището учител, и Йорданка Филева – главен учител по български език и литература. Споделяйки периодично едно работно място, двете се стремят да бъдат в тон с динамичните промени в образователната система.

Една от формите на модела е изнасянето на уроци в разменени класове - с интерес учениците от Х в клас работиха с Панова, другия учител, по темата „Българска възрожденска поезия“, а от VІ г клас – с Филева, по темата „Употреба на домашни и на чужди думи в текста“. Други форми на споделено работно място са съвместното организиране на извънурочни дейности, на педагогически лаборатории по основни въпроси на методиката на преподаване, групови дейности за работата с родителите и т. н.

Този модел на наставничество помага на новия учител да се адаптира към професията, да се приобщи към педагогическия екип на училището, мотивира го към професионално израстване. Той е част от дейностите във Второ СУ, произтичащи от Националната стратегия за развитие на педагогическите кадри (2014-2020) и на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014 – 2020).

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Стратегия - грамотност | Views: 2772 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar