Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Май » 19 » Среща на „евронавигаторите“ от ІІ СОУ с директора на „Европа директно“ Шумен
09:41
Среща на „евронавигаторите“ от ІІ СОУ с директора на „Европа директно“ Шумен

Клуб „Евронавигатор“ при Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се включи в инициативата "Отново на училище", обявена от Европейската комисия. Целта на тази инициатива е да направи Европейския съюз по-разбираем за своите млади граждани. Месец май е основният месец за провеждането на кампанията през 2015 година.

На 18 май 2015 г. в актовата зала на училището „евронавигаторите“ организираха среща на ученици от гимназиалния етап с екипа на Европейския информационен център „Европа директно“ Шумен. Петинка Петрова – директор на Центъра, запозна присъстващите с европейските институции, с правата и задълженията на младите хора като граждани на Европа, с новата Европейска програма за миграцията и др. Тя покани учениците да посетят „Европа директно“ Шумен, където могат да получат още по-богата информация по интересуващи ги въпроси. Членовете на клуб „Евронавигатор“ популяризираха възможностите за младите в Европейския съюз чрез разнообразни печатни материали, които раздадоха на своите съученици и учители.

Инициативата "Отново на училище" се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката. Служители на европейските институции участват в нея като доброволци – връщат се в завършеното от тях училище или посещават изявило интерес училище, за да представят своята работа и да разкажат какво представлява Европейският съюз.

 

Йорданка Филева – главен учител

Категории: Клуб "Евронавигатор" | Views: 1039 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar