Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Февруари » 3 » Студио ФТА “Мисионис“ - представителна изява
16:23
Студио ФТА “Мисионис“ - представителна изява
Учениците  участници  в студио ФТА "Мисионис" са  нови танцьори  в ансамбъла  на ІІ СОУ "Проф. Никола Маринов". В  тази връзка е стемежът  им за  запознаване с фолклорни хора от дадената етнографска област, усвояване на стил за изпълнение, заучаване на танцови комбинации и  постановка  на танци   от репертоара на ансамбъла.
От  ноември 2013г. участниците в студиото  започнаха да разучават танците: „Вардунски танци", „Празнично свищовско", „Ученическо веселие" и др. С методична работа, точност на репетициите и редови посещения на заниманията,  те са  усвоени. Стилът на изпълнение е почустван от танцьорите. Предстои  усъвършенстване и затвърждаване на заученият  материал.
За да има динамична връзка между съдържанието на обучението и  практическата насоченост на дейността на студиото , танцьорите  изпълниха  танцова програма пред  ученици - участници в ансамбъла на 28 януари 2014 година от 13.30ч.


Ръководител:  И.Василева
Категории: "УСПЕХ" | Views: 887 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar