Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Май » 14 » Театрално матине – „Петък 13”
11:44
Театрално матине – „Петък 13”
 
Театрално матине – „Петък 13”
 
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище продължава съвместната си дейност с ПГИЧЕ „Митрополит Андрей” - училището партньор в иновативната практика „Заедно, задружно, с общи усилия”. Да общуват с връстници, да възприемат изкуството като сцена на живота, да разбират и интерпретират драматургични текстове и театрални представления – тези и още много други умения демонстрираха младите актьори от театралния състав с ръководител Здравка Радева, преподавател по литература във ІІ СОУ. Талантливите момчета и момичета от ХІ б кл. представиха пред своите приятели постановката „Петък 13”. Актовата зала в ПГИЧЕ събра много любители на театралното изкуство – ученици, преподаватели и родители.
 
„Форматът театрално матине е много сполучлив за създаване на позитивна нагласа чрез общуване с езика на изкуството, както и за повишаване интереса на училищната общност към извънкласните дейности” – сподели Здравка Радева.
 
Йорданка Филева
Училищен пресцентър
ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище
Категории: Иновативни практики | Views: 819 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar