Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Май » 8 » Трети епизод на шоуто „Изплюй камъчето с Деси К.“
10:11
Трети епизод на шоуто „Изплюй камъчето с Деси К.“

„Изплюй камъчето с Деси К.“ – този проект на учениците от Х а клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спомага за бъдещата трудова и социална реализация на младите хора - да станат достатъчно компетентни и предприемчиви, за да се преборят за своето място на трудовия пазар. Ролевите игри, в които те се включват в часовете по български език и литература, им дават възможност да се справят с различни задачи, да се чувстват полезни и да получават одобрението и признанието на другите.

И този път в поредното издание на шоуто, на 29.04.2014 г., „гостуваха“ много интересни личности - Преслава Георгиева, която беше в ролята на студентка по графичен дизайн, и Пламена Маринова – в тази на поетеса. Двете момичета споделиха мисли за своите увлечения и занимания, за вдъхновението и удовлетворението, които те им носят. „Моята бъдеща професия ще бъде свързана с изкуството, защото много обичам да рисувам, да танцувам, да чета книги.“ – каза Преслава. А когато Пламена прочете някои от своите стихотворения, в нейните съученици не остана съмнение, че младата поетеса наистина е открила своето призвание. След като отговориха на много въпроси, двете момичета „изплюха камъчето“ - обещаха бъдещ съвместен проект, който несъмнено очакваме с интерес. Учениците вече подготвят с нетърпение заключителното издание на шоуто. 

  

  

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

Категории: Иновативни практики | Views: 905 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar