Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2017 » Февруари » 21 » Третокласничка създаде клип против тормоза в училище
10:55
Третокласничка създаде клип против тормоза в училище

Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Световният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка". Училищният тормоз се изразява в обиди, подигравки, измисляне на прякори, блъскане, удряне, взимане насилствено на пари, отправяне на заплахи за саморазправа и др.

Ниляйда Нури от ІІІ д клас на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище създаде клип по повод на 22 февруари – Световен ден на розовата фланелка.

За пръв път "Денят на розовата фланелка" е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърд и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.

Посланията на Ниляйда може да видите ТУК

 

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 1750 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.3/3
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar