Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Май » 7 » Третокласници и техният проект „За усмивката на нашия град”
09:29
Третокласници и техният проект „За усмивката на нашия град”

Учениците от полуинтернатна група III клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище усилено работят по своя проект „За усмивката на нашия град”, свързан с гражданското образование. В началото на 2015 г. те организираха благотворителен базар, посветен на чистотата и природата на гр. Търговище. През месец април, с част от събраните средства, третокласниците закупиха кошчета за смет и водоустойчиви бои. Нарисуваха много усмивки върху кошчетата, след което ги поставиха в коридорите и класните стаи на училището. Идеята им е усмихнатите лица да привличат вниманието на съучениците им и да ги приканват да изхвърлят отпадъците си в определените места. Част от кошчетата третокласниците решиха да подарят на децата от Детска градина „Снежанка” и на приятелите си от Комплекса за деца, лишени от родителски грижи в Търговище.

На 29.04.2015 г. малките природолюбители отново бяха заредени с добро настроение и огромно желание за работа. Те обогатиха розовата градинка в своето училище, като засадиха още много от красивите и ароматни цветя. Сега всеки ученик от полуинтернатната група си има своя роза, за която трябва да се грижи до завършване на ХІІ клас. Децата споделиха с учители и съученици, че ще пазят цветята си, ще ги поливат и окопават, за да радват дълго време очите на всички.

Третокласниците изказват своите благодарности към господин Асен Чакъров, директор на Общинско предприятие „Флора” – Търговище, който осигури разсада от рози, и към инж. Фериде Чакър – главен експерт „Хигиена и комунално стопанство” в Община Търговище, която беше неотлъчно до малките граждани с големите идеи. Тя оказа незаменима помощ на малчуганите при реализиране на част от дейностите по проекта.

Ръководител на проекта „За усмивката на нашия град” е старши възпитател Гюлфие Велиева, под чието ръководство децата продължават своите дейности.

 

 

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 670 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar