Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Март » 25 » Творчеството на Чехов – извън класната стая
10:09
Творчеството на Чехов – извън класната стая

„В човека трябва всичко да е красиво: и лицето, и дрехите, и душата, и мислите.“ Тези думи на Антон Павлович Чехов не губят своята актуалност и днес, 110 години след смъртта на великия руски писател. 

Учениците от Х а и Х в клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище, с преподаватели Здравка Радева и Йорданка Филева, имаха възможност да се убедят в това. На 18.03.2014 г. залата на Драматичния театър в нашия град стана тяхна класна стая, в която те проведоха часовете си по литература, посветени на творчеството на Чехов. В постановката на пиесата „Вуйчо Ваньо“, дело на Драматичен театър Варна, младите хора откриха темите за несбъднатите мечти, за смисъла на съществуването, за скуката и таланта да живееш. Чрез изучаването на литературната класика извън училище се допълват знанията на учениците, разширява се техният културен хоризонт, изграждат се умения за интегриране на младата личност в обществото и за споделяне на общи ценности.

Чеховата пиеса предизвика различни размисли у десетокласниците. В своето есе Константин Доманов от Х в клас сподели: „Актьорите пресъздават всяка емоция толкова истински! Човек забравя, че това е просто сценарий. На много високо ниво са Гергана Плетньова, Луиза Григорова, Стоян Радев, Пенко Господинов, Михаил Мутафов… Текст, музика, визия и актьорска игра са обединени в една стилна съвременна драматургия.“

 

 

Категории: На училище извън училище | Views: 771 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar