Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Ноември » 7 » Ученици от ІІ СУ Търговище спечелиха в конкурса „1000 стипендии“
11:24
Ученици от ІІ СУ Търговище спечелиха в конкурса „1000 стипендии“

Трима ученици от Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище спечелиха поощрителни стипендии в област „Литература“ по проект „1000 стипендии" на фондация „Комунитас“ за 2016/2017 учебна година. Това са:

Захари Свиленов Тодоров VІІ г клас

Недялка Стойчева Стоичкова Х в клас

Атина Боян Филева ХІ г клас

Всеки от тях ще получи по 200 лева под формата на кредит за книги, възможност за писмени консултации с видни български учени и специалисти, достъп до виртуалното пространство на „1000 стипендии”. Наставници на учениците по проекта са Йорданка Филева и Здравка Радева – главни учители по български език и литература.

Димана Стилиянова Стойчева от ІХ в клас спечели основна стипендия в област „Изобразително изкуство“, като участник в клуб „Батик“ към Младежки дом Търговище. Неин наставник по проекта е ръководителят на клуба Славка Георгиева, старши учител по български език и литература във Второ СУ Търговище. Димана получава 500 лева за цялата учебна година и 200 лева под формата на кредит за книги.

Конкурсът „1000 стипендии" се провежда в два етапа. Първият кръг представлява разглеждане и преценка на кандидатурите, като в края на юли се обявява първо класиране. С кандидатите, достигнали до втори кръг, през септември и октомври на текущата година се провеждат индивидуални интервюта – по телефона или с лично присъствие.

Категории: Конкурси | Views: 1149 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar