Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2012 » Май » 8 » УЧЕНИЦИТЕ УЧАСТВАТ И ПРОМЕНЯТ
15:40
УЧЕНИЦИТЕ УЧАСТВАТ И ПРОМЕНЯТ
През настоящата учебна година учители и ученици от ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов” Търговище се включиха в националната кампания „Участвам и променям!”, организирана от МОМН, подкрепена и от омбудсмана на България Константин Пенчев. Психично здраве и социално благополучие са основните теми на дейностите, съобразени с опита и традициите на училището, с потребностите, интересите и възрастовите особености на подрастващите. Основните изяви са свързани с международния проект по програма „Коменски”, с инициативи, посветени на Световния ден на Земята - 22 април, с кампанията „Българската Коледа”. Художници – ученици и учители - организираха изложба в МОМН. Концертите на талантливите музиканти и танцьори стават празници на целия град. Благотворителните акции на Училищния парламент и доброволческия център приобщават всички към идеите на толерантността и съпричастието. Много са спечелените награди на учениците литературни творци - над 30 отличия в 13национални конкурса. Скаутският отряд е привлекателна форма за учениците, които се учат да общуват с природата и да оцеляват при екстремни условия. В дейностите на кампанията е поставен акцент върху изяви, реализирани в сътрудничество със заинтересовани страни - родителите, местната общност, неправителствения сектор и др.
Програмата на кампанията е обвързана с престижното място на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов” в Търговищка област. Училището формира личности с висока интелектуална подготовка и култура, с ярко изразено гражданско съзнание, възпитава будни, отговорни и активни граждани. Педагогическият екип полага целенасочени усилия за утвърждаването му в зона, където учениците откриват и изразяват себе си, проявяват и развиват талантите си, формират чувство за принадлежност към обединена Европа.
Категории: Участвам и променям | Views: 830 | Добавено от: MRebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar