Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Февруари » 17 » Учителите от II СОУ “Проф. Н. Маринов“ прилагат облачните технологии
16:57
Учителите от II СОУ “Проф. Н. Маринов“ прилагат облачните технологии

Учителите от II СОУ “Проф. Н. Маринов“  гр. Търговище все по-успешно прилагат облачните технологии в обучението на учениците и съвместната работа по методически обединения.

Облачната технология прави възможен мрежовия достъп до споделени ресурси като интернет мрежи, сървъри, хранилища за масиви от данни и софтуерни приложения. С навлизането на този технологичен модел потребителите могат да ползват различни приложения чрез преносими устройства като мобилни телефони, таблети, лаптопи и др.

Учителите и учениците използват Cloud технологиите в реално време, като създават съвместно текстови документи, електронни таблици, форми, компютърни презентации и др. от различни хардуерни устройства.

Предимствата на тази технология в обучението са:

  1. Огромен запас от ресурс – достъпен за всеки регистриран потребител от всяка точка на света с интернет връзка, по всяко време.
  2. Виртуализация – висока степен на оползотворяване на възможностите на хардуера.
  3. Автоматизация – възможност за изграждане, инсталиране, конфигуриране и доставяне на приложения и услуги през интернет без необходимост от ръчна намеса.
  4. Защита, надеждност, контрол и управление на учебния процес.
Категории: Иновативни практики | Views: 828 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar