Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Февруари » 19 » Уроците на Апостола и урок за Апостола
13:30
Уроците на Апостола и урок за Апостола

Левски е най-емблематичната фигура в българската история. Приемаме го като Апостола на българската свобода, като най-чистата и свята личност, загърбила собственото си съществувание, за да се отдаде на идеята за „чиста и свята република”.

142 г. от неговата гибел отбелязаха учениците от ХІ а клас, профил „Хуманитарен“, на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище. Те подготвиха интерактивен урок с използването на информационно-компютърна техника – таблети, мултимедиа, аудио уредба. На 19.02.2015 г.в зала „България“ на Кибер центъра на училището те презентираха своите умения да работят самостоятелно с различни исторически източници, да обобщават информацията и да я представят пред съучениците си. Цитати от писма на Апостола, мисли от неговото тефтерче, образът на Левски в литературата, новият игрален филм за Дякона, документалният филм „Черната легенда“, пиесата на Стефан Цанев "Тайната вечеря на дякона Левски" и още много исторически и литературни материали бяха на вниманието на учениците.

„Трябва да се борим, да не се примиряваме, да мислим повече за общественото благо и по-малко за себе си – най-важните уроци, които Апостола завеща на своите потомци. И днес имаме нужда от тях!“ – каза Катя Цветкова, старши учител по история и цивилизация.

 

Йорданка Филева – главен учител
по български език и литература

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 595 | Добавено от: Rebi | Rating: 3.0/2
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar