Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Април » 30 » Урок практикум по български език и литература
11:21
Урок практикум по български език и литература

На 29.04.2015 г. във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище бе проведен урок практикум по български език и литература „Трансформация на нравствените ценности и неотменимите закони на времето в повестта „Гераците“ на Елин Пелин“ с учениците от ХІ в клас, на който присъстваха 30 учители от гимназиален етап на училищата в Търговище, Омуртаг, Антоново. Здравка Радева, главен учител, показа високо професионално майсторство. Под нейното ръководство пет работни екипа интерпретираха през призмата на Десетте божи заповеди отношенията старо-ново, добро-зло, град-село, сакрално-профанно. Учениците показаха завидни практически умения за систематизиране на информация, за работа с художествени и критически текстове, използвайки съвременните информационно-компютърни технологии. В модерно оборудваната зала „Рим“ на Кибер центъра на училището те съчетаха традиции и модерност в обучението по български език и литература.

В своя анализ Димитър Петров – старши експерт по български език и литература – оцени методиката на преподаване и учене като иновативна и мотивираща учениците при подготовката им за ДЗИ. Положителния си опит в това отношение споделиха главните учители Здравка Радева и Йорданка Филева, акцентирайки върху емоционалната връзка учител-ученик – предпоставка за „педагогика на сътрудничеството“, за която решаващ фактор е неоценимата помощ на ръководството на училището в лицето на директора г-жа Галя Панайотова.

 

Категории: Иновативни практики | Views: 1326 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar