Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Април » 1 » Вече сме грамотни
12:22
Вече сме грамотни

Едно от най- вълнуващите събития в календара на първокласниците е Празникът на буквите. Подготовката за него започна от първия ни учебен ден, когато те  с трепет  отвориха букварчето и още от първата му пъстра страничка разбраха, че ги очаква едно интересно и вълшебно приключение в света на българската азбука! Страничка след страничка се запознаваха с нея и се учиха как да подреждат  буквите в срички, думи и изречения. И колкото повече от тях научаваха, толкова по- знаещи и можещи ставаха! За да дойде този ден, в който с нескрита гордост и много радост всяко първолаче да заяви „Аз вече мога да чета и пиша!”. Отбелязването на празника на буквите е дългоочакван и вълнуващ момент не само за малчуганите, но и за техните родители. На този ден най-малките ученици гордо изпращат Буквара и посрещат новите знания, които Читанката е подготвила за тях.

Празника на буквите за децата от първите класове от II СОУ „Проф. Никола Маринов” се състоя от 23 до 25 март 2015 г във “Весела детска къща“ гр. Търговище. Той премина с много настроение, приятни изненади и незабравими моменти! Децата показаха пред своите родители и гости какво са научили за краткотo време прекарано в училище. Всяко изпълнение бе посрещнато с много аплодисменти и щастливи усмивки от родители и гости на тържеството. Децата изпълниха стихотворения и песни, посветени на първокласниците и буквите. Влязоха и в ролите на буквите и представиха всяка една от тях с неин ярък символ.

Най- тържествена част от Празника на буквите беше раздаването на Свидетелството за грамотност , което нашите първокласници напълно заслужиха със старанието, постоянството и упорития си труд! Освен тях, всяко дете си тръгна и с книжка с български народни приказки „Безценното камъче”.

 

Категории: Дейности и инициативи | Views: 835 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar