Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Септември » 4 » Вълнуващи преживявания в Москва
08:14
Вълнуващи преживявания в Москва

Борислава Бончева от ХІІ а клас на ІІ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище се завърна от Москва, където беше на екскурзия като победител в Международния ученическия конкурс „Заедно в ХХІ век“.  В продължение на една седмица (22 – 28.08.2015 г.) 10 ученици от страната, сред които и нашето талантливо момиче, се запознаха с най-известните и красиви забележителности на руската столица. Те разгледаха Кремъл, Червения площад, Третяковската галерия, Музея на Великата Отечествена война, Музея на космонавтиката, музея Царицино, Московския зоопарк, разходиха се по Москва река. Срещнаха се с българския посланик г-н Бойко Коцев, с московските деца от Двореца на децата и международния младежки център.

Традиционната екскурзия на победителите в Москва се организира от Фондация "Устойчиво развитие за България". В юбилейното 10-то издание на конкурса участваха хиляди ученици от България, Русия, Казахстан, Белорусия, Приднестровската република, Украйна и Молдова със свои творби - реферати, мултимедийни презентации, есета, стихове, рисунки, песни.

Със своето есе Борислава спечели първо място, което й донесе заслужено вълнуващи преживявания в Москва.

Йорданка Филева – главен учител

 

Категории: Конкурси | Views: 537 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
avatar