Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2014 » Март » 12 » Всеки зрелостник – с ДЗИ портфолио по български език и литература
12:16
Всеки зрелостник – с ДЗИ портфолио по български език и литература
Учениците от ХІІ клас на Второ СОУ „Проф. Никола Маринов" Търговище се готвят усилено за предстоящите зрелостни изпити. Всеки от тях има ДЗИ портфолио по български език и литература, което включва набор от материали, разпределени в два модула – теоретичен и практически. Този иновационен продукт дава възможност на Йорданка Филева и Здравка Радва – главни учители по литература - да диагностицират и анализират индивидуалните постижения и пропуските на всеки зрелостник. Чрез портфолиото учениците актуализират знанията и усъвършенстват уменията си, включени в учебно-изпитната програма за ДЗИ по български език и литература. Те се запознават още по-задълбочено с модела на теста, съдържащ 41 задачи - с избираем отговор, със свободен отговор, за създаване на аргументативен текст. 
Подготовката по български език и литература чрез ДЗИ портфолио мотивира дванадесетокласниците, осигурява системна връзка учител – ученик - родител и високо ниво на педагогическа интерактивност. Идеята се мултиплицира и при  учениците от ХІ клас, за да се осигури приемственост в обучението. Тя е обсъдена с директора на ІІ СОУ  Галя Панайотова и с Димитър Петров – старши експерт по български език и литература в РИО Търговище. 
Целта на иновационната практика е подобряване на резултатите от ДЗИ и успешна реализация на зрелостниците.


Категории: Иновативни практики | Views: 981 | Добавено от: Rebi | Rating: 5.0/1
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar