Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2015 » Април » 27 » Всички сме деца на светлината
14:18
Всички сме деца на светлината

Под надслов „Всички сме деца на светлината” преминаха традиционните училищни дейности за Деня на Земята във ІІ СОУ „Проф. Н. Маринов” гр. Търговище. Тази година те бяха посветени на Международната година на светлината.

На 21 април във фоайето на училището беше открита голяма изложба на фигури от отпадъчни материали, рисунки на тема ,,Светлината и Земята“, фотоси, показващи ,,Светлината в нашия свят“, постери, представящи различни оптични явления. Гост на изявата беше г-жа Станянка Петкова – старши експерт по организация на средното образование в Община Търговище. За поредна година Георги Гецов от ІІІ а клас, с помощта на родителите си, изработи най – оригиналната фигура - дърво, от стар ауспух, пластмасови бирени бутилки и истинска трева около него.

На 22 април се проведе състезание по природни науки „Силата на Светлината”, в което участваха ученици от VІІ клас. Двата отбора решаваха задачи от областта на физиката, химията и биологията. По преценка на журито победител стана отбор „Слънце” с ученици от VІІа и VІІб клас. Впечатляващи музикални изпълнения внасяха много настроение в състезателната част. Г-жа Галя Панайотова, Директор на ІІ СОУ, връчи на участниците грамоти и награди.

На 24 април г-жа Соня Симеонова, старши учител по физика и астрономия, проведе открит урок на тема: „Природа на светлината” с учениците от ХІв клас. В хода на урока бяха използвани новите технологични възможности, които предоставят кабинетите в Кибер центъра на училището. Гости на урока бяха г-жа Марияна Петкова – старши експерт по природни науки и екология в РИО Търговище, ръководството на ІІ СОУ, учители от методичното обединение по природни науки.

Елина Богословова
главен учител по биология и ЗО

Категории: Дейности и инициативи | Views: 674 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar