Уважаеми посетители,

Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище има нова интернет страница - http://2su-tg.com, която ще се актуализира с информацията за новата учебна година – от 15.09.2017 г. Работата по сайта продължава. Възможно е да бъдат допуснати неточности, които ще бъдат отстранявани своевременно. Старият сайт ще се ползва само като архив.

Благодарим за търпението.

 

 

Начало » 2016 » Май » 17 » Във ІІ СОУ Търговище стартира Първото детско полицейско управление в града
08:35
Във ІІ СОУ Търговище стартира Първото детско полицейско управление в града

На 16 май 2016 г. във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов“ Търговище бе открито Първото детско полицейско управление в Търговище. Гости на тържеството бяха Областният управител Светлин Бонев,  секретарят на Община Търговище Христалина Халачева и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Дарина Димитрова. Присъства и ръководството на ОД МВР-Търговище начело с директора на дирекцията старши комисар Николай Ненков.

В Първото детско полицейско управление в Търговище участват 29 ученици доброволци от V г клас. В рамките на двугодишна обучителна програма те ще бъдат възпитавани в уважение към законността и реда. Ръководител на проекта от страна на ІІ СОУ е Пламен Иванов – помощник-директор.

В тържествена обстановка в двора на училището децата доброволци произнесоха клетва, която е част от Етичния кодекс на Детското полицейско управление. Директорът Галя Панайотова огласи подписаната между училището и РУ-Търговище Декларация за партньорство. Началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Станислав Станков връчи на директора плакет за съдействието при осъществяване на проекта и приветства учениците. Своите поздравления поднесоха Областният управител Светлин Бонев, секретарят на Община Търговище Христалина Халачева и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Дарина Димитрова. За всички присъстващи пяха талантливите ученици от класа по поп и джаз пеене с ръководител Десислава Станкова.

Тържеството завърши под звуците на песента „Да бъдем по-добри“, обявена за химн на Детското полицейско управление в Търговище.

 


Йорданка Филева – главен учител

Категории: Дейности и инициативи | Views: 885 | Добавено от: Rebi | Rating: 0.0/0
Общо бр. коментари: 0
omForm">
avatar